Corneliu CRĂCIUN
Corneliu CRĂCIUN În dubla mea calitate de fost cadru de poliție, dar și ca român liber din curbura munților Carpați, îi voi reprezenta pe cetățenii acestei țări cu demnitate și curaj, punând mai presus de orice interesele țării mele și ale poporului român, așa cum am făcut și atunci când purtam haina militară.
Pentru îndeplinirea mandatului de europarlamentar, în centru activității mele politice va sta recâștigarea demnității de român, înlăturarea discriminărilor la care au fost sau sunt supuși cetățenii români, indiferent dacă vorbim de intrarea deplină în Schengen sau modul în care ne tratează autoritățile străine pe noi ca români.
Dintre măsurile politice am în vedere eliminarea tuturor discrepanțelor dintre salarizarea militarilor și polițiștilor români, în comparație cu cei din alte state, a respectării angajamentelor asumate de guvernanții de la București în momentul aderării țării noastre la NATO și Uniunea Europeană.
Nu voi accepta ca românii, indiferent de profesie sau locul în care-și desfășoară activitatea, să mai fie tratați ca europeni de mâna a doua, mai ales în condițiile în care noi contribuim la PIB-ul și dezvoltarea economiilor altor state, iar noi să continuăm să murim, literalmente, de foame. Nu voi precupeți niciun efort pentru ca persoanele în vârstă din România să continue să-și trăiască viața de pe-o zi pe alta, în timp ce pensionarii din alte state ale Uniunii Europene să-și pună doar problema locului în care-și petrec vacanțele.
În vederea atingerii acestei ținte politice, după modelul salariului minim european, voi depune un proiect de lege pentru instituirea unor mecanisme clare, eficiente și echitabile care să reglementeze toate pensiile la nivelul întregii Uniuni Europene.
De asemenea, voi solicita realizarea unor criterii unitare, nu de tipul celor promovate de Dacian Cioloș pe timpul când acesta era comisar european pentru agricultură, pentru acordarea compensațiilor și subvențiilor pentru agricultorii valabile pentru întreaga Uniune Europeană și în care să nu mai conteze țara în care un agricultor își desfășoară activitatea. Astfel, fermierul român va beneficia de aceleași subvenții ca și fermierul din Franța, Italia, Spania, Grecia sau Germania, atât pentru creșterea animalelor, cât și pentru culturile agricole.
Nu în ultimul rând, imi propun să inițiez un proiect de lege care să încurajeze și să uniformizeze sistemele de educație și sănătate, pentru ca România să beneficieze de un învățământ performant și de îngrijiri medicale ca și orice alt cetățean al Uniunii Europene.
În vederea îndeplinirii mandatului autoimpus, voi încerca să coagulez în jurul acestor idei o masă critică de politicieni din Europa de Est (ai căror cetățeni sunt și ei discriminați la nivelul Uniunii Europene) care să poată schimba legislația europeană în domeniile vizate.