Dragi români,
La 1 Decembrie sărbătorim împreună Marea Unire a tuturor românilor din provinciile istorice românești, un vis al nostru de secole, al tuturor românilor.
Sub conducerea oamenilor politici ai vremii, adevărați patrioți și oameni de stat vizionari, care au adus împreună voința maselor populare și a clasei politice, urmare a eroismului soldatului român pe fronturile de luptă ale primului Război Mondial, unde s-a dat jertfa de sânge pentru a păstra teritoriul sfânt românesc și profitând de conjunctura istorică a dizolvării imperiilor asupritoare, NOI ROMÂNII am realizat MAREA UNIRE de la 1 DECEMBRIE 1918.
Pentru prima dată în istorie, UNIREA TUTUROR ROMÂNILOR a rezistat vicisitudinilor vremurilor care au urmat: carnagiului celui de-al doilea Război Mondial, precum și asaltului sovieticilor și ungurilor de a ne destrăma ca neam și țară.
ROMÂNIA este țara noastră, a tuturor românilor, indiferent de naționalitate, religie, sex sau convingeri politice.
Împreună putem construi o ROMÂNIE mai bună care să asigure un trai corespunzător nouă, tuturor.
Dar, pentru a realiza acest deziderat, trebuie ca în anul 2024 să se producă schimbarea majoră a clasei politice actuale care și-a epuizat mesajul politic și a ratat ocazia de a repune ROMÂNIA la locul de cinste pe care îl merită țara și noi toți.
Mâine în Cetatea Marii Uniri – Alba – Iulia, vom cinsti memoria înaintașilor noștri, PATRIOTI ROMÂNI care au luptat, s-au jertfit și au reușit să înfăptuiască MAREA UNIRE de la 1 DECEMBRIE 1918.
Slavă Eroilor Neamului Românesc!
Glorie Poporului Român!
ROMÂNIA ÎNAINTE!
Așa să ne ajute DUMNEZEU!
PREȘEDINTELE PARTIDULUI PATRIOTILOR
Iulian SURUGIU