Pentru orice român, ziua de ,,1 Decembrie” ar trebui să constituie o sărbătoare, un prilej de mândrie, de patriotism, o bună ocazie de a reflecta asupra istoriei și a identității noastre naționale .

Din nefericire, în aceste vremuri, există foarte mulți români plecați prin țări străine, pentru care această zi este una în care se accentuează dorul de țară, de casă și de cei dragi aflați departe.

Nu trebuie să uităm că este Ziua Naţională a României, adoptată prin lege, după înlăturarea regimului comunist, iar istoric vorbind, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din peste 1200 de delegați și sprijinită de români veniţi din toate colţurile Ardealului, Moldovei şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul şi Ţara Ungurească cu România.

În această zi sfântă, suntem alături de toți românii de pretutindeni, în special lângă cei pentru care viața nu este una ușoară și lângă cei care au fost nevoiți să-și părăsească țara pentru un trai mai bun.

Partidul Patrioților va lupta în continuare pentru idealurile sale, pentru suveranitatea și independența României, pentru valorile naționale și pentru obținerea unui trai cât mai bun pentru toți românii.

Iulian Surugiu
Presedinte Partidul Patrioților