,,Mințile luminate” care au condus România de-a lungul anilor, sfidând modelele din alte țări civilizate, au reușit să creeze și să instaureze un mod de trai tipic românesc.

Între anii 2012 și 2017 au existat o serie de protocoale și cumetrii între instituțiile statului, legături care au condus la comiterea unei multitudini de abuzuri asupra cetățenilor și a firmelor românești.

Acum când trăim în perioada statului eșuat, constatăm că fiecare instituție a început să funcționeze după propriile reguli, fără ca cineva să dea socoteală .

Astfel, cetățeanul de rând, victima unor abuzuri, nu mai are unde să se plângă, în schimb aude tot mai des replica ,,mergeți și dați-ne în judecată”.

Toate acestea se întâmplă în condițiile în care un proces poate dura chiar și peste 10 ani, iar în final nu răspunde niciun funcționar vinovat, în cel mai fericit caz plătește instituția sau statul român.

Partidul Patrioților are un program clar pentru reformarea instituțiilor statului, pentru reducerea birocrației, stoparea abuzurilor de orice fel și nu în ultimul rând o direcție specială de acțiune anticorupție la toate nivelurile .

Iulian Surugiu
Presedinte Partidul Patrioților