Zilele trecute noi, românii de rând, am fost martori la vânzarea Termocentralei Mintia, care a fost cumpărată cu suma de 91 milioane de euro de către singurul ofertant.

Coaliția de la guvernare, cu sprijinul USR-ului și cu acceptul tacit al președintelui țării, au făcut această tranzacție, pe un preț de nimic, după ce în prealabil s-a investit aproape dublu în retehnologizare.

Termocentrala este amplasată pe un teren foarte mare, care,  împreună cu materialele care o alcătuiesc, sunt evaluate la aproximativ cinci miliarde de euro!

Nu este de neglijat nici faptul că această termocentrală este și un nod energetic foarte important în ceea ce privește transportul energiei electrice la nivel european.

Nu știu cum funcționează mintea unui politician corupt, dar după orice logică de bun simț, nu poți vinde o unitate de producție a energiei, în plină criză energetică.

Din modul în care sunt gândite și efectuate aceste tranzacții rezultă cât de mult le pasă politicienilor de soarta acestei țări și de bunăstarea poporului!

Din aceste motive și din multe altele, majoritatea celor care formează clasa politică din România, ar trebui să se retragă din toate funcțiile pe care le ocupă.

Iulian Surugiu
Presedinte Partidul Patrioților