Așa cum v-am informat într-o postare anterioară în data de 16 octombrie 2022 am participat la festivitatea de deschidere a școlii românești din localitatea Piacenza – Italia, ca urmare a invitației primite de la Asociația CUORE.

Vreau să vă transmit că am avut parte de o zi minunată, memorabilă, că am cunoscut o comunitate deosebit de frumoasă, formată din români adevărați, alături de care am trăit momente unice.

Totodată am fost foarte entuziasmat și fericit atunci când am constatat cât de bine sunt organizați, cât de apropiați sunt de biserică și cât de mult iubesc și respectă România.

Am simțit o durere sufletească și cu greu mi-am stăpânit lacrimile, când am aflat de la aceștia cât de mare le este dorul de țară și cât de mult își doresc să se poată întoarce acasă, unde îi așteaptă familia și prietenii.

Pot spune cu mâna pe inimă că această experiență mi-a întărit încă odată ideea că Partidul Patrioților trebuie să facă tot posibilul pentru a îndrepta lucrurile în România .

Soarta românilor din diaspora constituie pentru noi o prioritate și vom face tot posibilul ca tinerii să nu mai fie nevoiți să plece la muncă în străinătate, iar cei plecați deja, să găsească și în țara lor condiții de muncă decente și un stat care să îi respecte.

Iulian Surugiu
Presedinte Partidul Patrioților