Situația proastă în care ne aflăm nu este doar rezultatul acțiunilor acestei coaliții, ea se datorează, în mare parte, modului în care a fost guvernată țara, din 1989 și până în prezent .

Alternanța la putere a acelorași formațiuni, respectiv PSD, PNL cu sprijinul tacit al UDMR, s-a dovedit o formulă dezastruoasă pentru țară din toate punctele de vedere .

Să nu uităm că politicienii ,,de marcă” ai României, în marea lor majoritate se trag din pepiniera numită FSN și care ulterior s-au divizat în diverse partide pentru a crea impresia că trăim într-o democrație guvernată de pluralismul politic.

Aici simt nevoia să vă amintesc ce prevede un vechi proverb românesc :

,,Lupul își schimbă părul, dar năravul ba !”

Din nefericire pentru noi, nici până acum, așa-zișii politicienii nu au învățat ce înseamnă să faci politică pentru țara ta și pentru cetățenii ei, adică pentru cei care te-au ales.

Niciodată nu am fost nostalgic după perioada comunismului, din contră atunci am fost persecutat politic, dar vreau să vă transmit  cum văd eu lucrurile la modul figurat .

România în 1990 arăta precum un stejar falnic, sănătos și verde, la umbra  căruia, timp de 32 de ani, au crescut aceste buruieni, ciulini și alte plante dăunătoare, numite politicieni.

Iulian Surugiu
Presedinte Partidul Patrioților