În data de 2 august 2022, pe toate canalele de televiziune, a apărut ca breaking news – premierul României, încadrat de oamenii partidului, susținând o conferință de presă.

Am urmărit cu mare atenție și cu speranța că șeful Guvernului va veni cu soluții clare, punctuale la problemele țării și că va prezenta cifre și termene exacte.

Apoi am observat cu dezamăgire că a vorbit despre o serie de hotărâri din PNL, dar care nu au fost discutate în cadrul coaliției de guvernare, în schimb a dat asigurări că românii nu vor plăti mai mult pentru facturile la energie și gaze, de parcă acestea ar fi mici în prezent.

Premierul a mai afirmat că reducerea consumului cu 15% pe timpul iernii, este doar o recomandare, după care a revenit și a spus că dacă aceasta va deveni o directivă a Uniunii Europene, se vor găsi soluții de aplicare.

Despre pensii am auzit aceleași minciuni spuse cu aceeași nonșalanță cum că se vor majora, dar nu toate și că nici nu se știe de când, în fapt pensionarii noștri rămân cu același pensii mici, în ciuda prețurilor tot mai mari .

Afirmațiile politrucilor aflați la conducerea țării din ultimii 30 de ani, în marea lor majoritate au fost minciuni, menite să acopere neputința lor, precum și faptul că au avut alte interese.

Cu privire la veniturile românilor, Partidul Patrioților are în cadrul programului său, soluții viabile și care pot fi aplicate oricând, astfel încât valoarea unei pensii în România să nu fie mai mică de 1000 euro, iar salariul minim în valoare de aproximativ 1500 euro.

Iulian Surugiu
Presedinte Partidul Patrioților