Pentru a înțelege de ce trebuie să votăm reprezentanții Partidului Patrioților la alegerile europarlamentare, formațiunea noastră își va prezenta, pe scurt, în perioada imediat următoare, primii 10 candidații, agenda politică și modul de atingere a obiectivelor.

Iulian SURUGIU

În calitatea mea de lider al Partidului Patrioților sunt responsabil de întreaga activitate politică a reprezentanților noștri care candidează pentru o funcție de europarlamentar, dar și de modul în care aceștia răspund solicitărilor și așteptărilor românilor cu privire la relația lor cu instituțiile din Uniunea Europeană.
Astfel, ca europarlamentar voi întreprinde demersurile necesare pentru a încerca să schimb prevederile neconforme cu tradițiile românești în ceea ce privește „Green Deal”, gospodăriile țărănești și relația dintre instituțiile UE-respect-biserică-obiceiuri-cetățean.
Ca fiu de țăran din Bacău, voi avea în vedere și alte direcții de acțiune care privesc dezvoltarea agriculturii, conservarea și dezvoltarea armonioasă a satului românesc, care să ducă, în final, la creșterea nivelului de trai a tuturor cetățenilor țării noastre,
În ceea ce privește „Green Deal” voi acționa pentru aplicarea graduală a prevederilor acestuia și, totodată, echitabilă. În acest moment, prin aplicarea reducerii procentuale a nivelului de emisie a dioxidului de carbon și nu în cantități bine determinate, România este defavorizată din următoarele motive: România are un nivel de emisie foarte scăzut din cauza lipsei unei industrii dezvoltate, iar o reducere procentuală ar duce la „îngroparea” economică a capitalului românesc care încearcă să se consolideze. De asemenea, agricultura românească folosește foarte puține pesticide și îngrășăminte (cu peste 70% mai puține decât, de exemplu, Olanda), reducerea acestora ar însemna o scădere semnificativă a producției agricole care ar putea duce, implicit la o criză alimentară. Nu contest toate ideile promovate prin acest „Green Deal”, dar aplicarea lor într-un timp atât de scurt, ar duce la plasarea țării noastre, pentru o perioadă foarte lungă de timp, în zona țărilor subdezvoltate ale Uniunii Europene.
În privința gospodăriilor țărănești, acestea sunt indisolubil legate de existența satului românesc și de ființa națională a românilor. În consecință, conservarea tradițiilor, dar, în același timp, crearea de facilități pentru populația rurală va reprezenta unul dintre principalele mele scopuri.
Nu în ultimul rând, în atenția mea va fi tot timpul prezentă necesitatea ca românii care muncesc peste hotare să fie tratați corect, atât de către angajatorul străin, cât și de statul în care-și desfășoară activitatea. Voi face acest lucru, atât prin luări de poziție în Parlamentul European și prin inițierea unor prevederi comunitare în acest sens, dar și prin exercitarea unor presiuni asupra Comisiei Europene și Consiliului European. Din aceste drepturi face parte și includerea României în spațiul Schengen ca membru cu drepturi depline și fără restricții. De asemenea, voi milita prin crearea de presiuni asupra guvernanților de la București pentru ca românii care vor să se întoarcă acasă să fie tratați cu respect de către autoritățile române.

PREȘEDINTELE PARTIDULUI PATRIOȚILOR

Iulian SURUGIU