În ziua de 06 Noiembrie 2022 președintele Iulian Surugiu împreună cu prim-vicepreședintele Ștefan Birică și vicepreședintele Dan Alecu, s-au deplasat în Spania, la solicitarea românilor aflați acolo.

Lângă cei din conducerea centrală s-a aflat și domnul Lisaru Florin – reprezentantul românilor din diaspora Italia.

Am cunoscut o comunitate de  oameni frumoși, români adevărați, o parte din ei aflați la muncă, alții stabiliți în această țară, care au aflat de Partidul Patrioților și au hotărât să participe alături de noi la acest nou proiect politic.

Am fost plăcut surprinși de numărul mare de adeziuni completate, de modul în care aceștia s-au organizat și de felul în care am fost primiți .

Cu acest prilej au fost întocmite documentele de înființare a organizației partidului din Spania și au fost aleși oamenii care o vor conduce :

Președinte – Vasile Musa;

Vicepreședinți – Adriana Georgeta Rusu, Gelu Lucian Leau, Sorin Răileanu și  Damian Andone Ioan;

Secretar/trezorier – Andra Răileanu;

Membru – Aliona Andone.

Totodată a fost înființată și filiala din localitatea Cuenta – Spania, a cărei conducere va fi asigurată de:

Președinte – Răileanu Sergiu Sorin;

Vicepreședinte – Francu Daniel.

Secretar/trezorier – Răileanu Iuliana Angelica.

La acest eveniment a participat și șefa de cabinet a primariei Mejorada del Campo Madrid, care a demonstrat încă odată bunele relații în care conviețuiesc cetățenii  români cu cei spanioli.

Este foarte clar pentru noi, că există români patrioți prin toată lumea și care au fost nevoiți să-și părăsească țara de origine din cauza modului prost în care a fost condusă România.

Iulian Surugiu
Presedinte Partidul Patrioților