Florin LISARU

Ca reprezentant al românilor din diaspora, dar și în calitatea mea de om de afaceri voi avea în vedere promovarea intereselor tuturor românilor, dar mai cu seamă a celor care-și desfășoară activitatea în străinătate.
Sunt conștient că aceștia, ca și mine, au plecat din România pentru a merge într-un mediu în care munca să fie corect retribuită, statul să-i respecte pe cei care aduc plus valoare în societate prin munca lor, justiția să fie cu adevărat aceeași pentru toți, sistemul de sănătate să aibă cetățeanul în centru atenției sale iar copii lor să beneficieze de o educație adevărată și fără ingerințele politice.
Ca urmare, sunt obligat să am în atenție ca toate aspectele expuse mai sus să fie aplicate și la noi în țară, fie de voie (prin voința politicienilor din Parlamentul României), fie din nevoie (impuse fiind de Parlamentul European, Comisia Europeană sau Consiliul Europei).
De asemenea, îmi propun să promovez interesele cetățeanului român în ceea ce privește relația cu instituțiile Uniunii Europene, sens în care să nu mai existe tratamente discriminatorii între români și cetățenii altor state, inclusiv în ceea ce privește controalele „aleatorii” efectuate asupra românilor la intrarea în statele Schengen.
O altă prioritate este reprezentată de intrarea României în Schengen și cu granițele terestre, în caz contrar voi solicita realizarea de presiuni asupra autorităților de la Viena, mergând până acolo încât voi solicita activarea mecanismelor de excludere a Austriei sau a altor state care s-ar putea opune din Uniunea Europeană.
Voi solicita simplificarea procedurilor pentru ca firmele românești și românii, în general, să aibă acces mai ușor la fondurile europene atribuite țării noastre. Astfel, prin presiuni exercitate la nivelul Comisiei Europene voi solicita ca regulile care se aplică în Spania sau Italia să fie valabile și pentru România.

PREȘEDINTELE PARTIDULUI PATRIOȚILOR

Iulian SURUGIU