invazia rusa

Astăzi se împlinește un an de când regimul criminal Putin a declanșat un război neprovocat și nejustificat împotriva unui stat independent, membru al Organizației Națiunilor Unite,Ucraina.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite prin Rezoluția nr.ES-11/1 a condamnat invazia rusă și a cerut retragerea imediată a tuturor forțelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

Curtea Internațională de Justiție a ordonat Rusiei suspendarea operațiunilor militare iar Consiliul Europei a exclus Rusia din rândul statelor membre.

Acest război a schimbat irevocabil  viețile a milioane de oameni, a adus suferință și distrugeri inimaginabile pentru Europa secolului XXI unde nimeni nu a mai crezut că va trăi asemenea orori.

Frați ortodocși au pornit un război împotriva fraților lor de aceeași religie, cu puternice legături istorice și  culturale.

Patriarhul Moscovei a devenit avocatul războiului sângeros declanșat de un regim criminal.

Prigoana împotriva rușilor care nu sprijină mașina de tocat carne a regimului Putin s-a declanșat.

Lumea întreagă a primit adevărate șocuri care au redefinit economia globală, politica și securitatea internațională.Prețurile la energie și cereale au explodat, aspect care a condus în final la deteriorarea calității vieții în toată lumea, indiferent de gradul de dezvoltare economică.

Părți mari ale populației lumii au ajuns sub amenințarea foametei.

Așa cum spunea recent președintele SUA, Joe Biden, Putin a încercat finlandizarea NATO.Dar a reușit ceea ce nimeni nu a anticipat vreodată, respectiv NATOficarea Finlandei și Suediei, țări traditional neutre.

Partidul Patrioților condamnă cu vehemență agresiunea declanșată de regimul Putin.

Partidul Patrioților este solidar cu populația care suferă în Ucraina de frig, de foame și care își îngroapă morții.

Foarte mulți etnici români, cetățeni ai Ucrainei și-au pierdut viețile pe front pentru apărarea Ucrainei și a Europei civilizate.

Dumnezeu să-i odihnească!

Războiul trebuie să înceteze!

Rusia trebuie să fie învinsă dar nu distrusă, pentru ca niciodată să nu mai atace un stat independent și suveran!

România este solidară cu poporul ucrainean greu încercat: mii de morți și de răniți,locuințe distruse, lipsa utilităților pe timp de iarnă,peste 8 milioane au plecat în bejenie în afara țării.

În acest context în care România este solidară cu Ucraina, ne exprimăm îngrijorarea și dezaprobarea totală față de acțiunile Ucrainei pe canalul Bâstroe, acțiuni care pun în pericol grav ecosistemul Delta Dunării-parte a patrimoniului mondial UNESCO și care încalcă grav toate acordurile și convențiile internaționale la care Ucraina este parte semnatară.

Iulian SURUGIU

PREȘEDINTE PARTIDUL PATRIOȚILOR