Sărbătorim astăzi 165 de ani de la formarea Principatelor Române, moment în care, profitând de conjunctura internațională favorabilă, cea mai mare parte a clasei politice din Moldova și Țara Românească a lăsat în urmă toate disputele sterile și au lucrat împreună pentru unirea celor două principate într-o singură țară.

Prin gestul lor, politicienii din Moldova și Țara Românească au făcut primul pas spre împlinirea visului de veacuri al concetățenilor, respectiv crearea unei singure țări pentru toți românii.

Și atunci a trebuit să fie învinse obstacolele aproape insurmontabile, generate de interesele divergente ale marilor puteri ale vremii, dar și de cele create de ambițiile unor persoane aflate vremelnic la conducerea celor două principate.

Ca și în 1859, astăzi România trece printr-o altă „furtună”, generată de conflictele armate din jurul său, de amenințarea unor crize economice și sociale puternice și de dorința de expansiune a Federației Ruse. Luând exemplul înaintașilor, pentru a putea trece și de acest moment, clasa politică de la București și societatea română vor trebui să lase toate disputele și să se unească pentru împlinirea unui deziderat al tuturor românilor, crearea unei Românii cu adevărat independente și suverane!

Consecvent principiilor sale, astăzi, când agricultorii și transportatorii români se află în stradă pentru a-și face auzite nemulțumirile, Partidul Patrioților face apel la întreaga clasă politică pentru a coopera în vederea identificării de soluții viabile pentru cele două categorii profesionale, a creșterii nivelului de trai al românilor, dar și pentru a salva de la dispariție satul românesc, esența de veacuri a acestei nații.

Pentru a-și onora înaintașii și a marca momentul 1859, Partidul Patrioților, prin reprezentanții săi, va fi prezent la manifestările dedicate Micii Uniri, organizate în diverse orașe ale țării.

PREȘEDINTELE PARTIDULUI PATRIOTILOR
Iulian SURUGIU