În aceste zile călduroase îmi amintesc că, în urmă cu 45 de ani, ne răcoream  toată ziua în apele Tazlăului Sărat, nu aveam coduri colorate și nici de caniculă nu auzisem, în schimb aveam kilometri de țevi pe câmpuri care formau un sistem de irigații rudimentar, dar eficient.

Azi avem coduri de caniculă, de diverse culori, celule de criză și tot felul de specialiști care își dau cu părerea, dar din păcate pământul rămâne uscat, pentru că nu mai irigăm aproape nimic.

Ca o coincidență, chiar în această perioadă a fost închisă și fabrica de pompe Aversa SA, probabil că interesele și comisioanele mari au făcut diferența în acest caz.

Deci în loc să fie modernizată și retehnologizată o unitate importantă de producție, au băgat-o în faliment și nu ne-ar mira ca în locul ei să apară un ansamblu de locuințe denumit ironic ,,Aversa Residence”.

Partidul Patrioților are în programul său soluții clare pentru dezvoltarea etapizată a unui sistem performant de irigații, astfel încât fermierul și țăranul român să-și poată cultiva terenul și să nu mai stea la mila guvernanților .

Este o certitudine că agricultura constituie una dintre cele mai importante ramuri și că aceasta are nevoie de sprijin din partea autorităților pentru a se putea dezvolta.

Iulian Surugiu
Presedinte Partidul Patrioților