La 27 ianuarie comemorăm una dintre cele mai negre momente din istoria omenirii, Holocaustul, prin „Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului”. Acest moment ar trebui să reprezinte o ocazie de a ne aminti de crimele comise împotriva umanității în trecut și de a întreprinde toate demersurile posibile pentru a împiedica apariția unor astfel de evenimente negre în viitor.

În timpul Holocaustului din cel de-al Doilea Război Mondial au fost uciși și torturați în lagărele de concentrare sau de „reeducare” peste 6 milioane de oameni, printre care și foarte mulți cetățeni români.

Singura vină a acestora a fost faptul că aparțineau unei minorități etnice (evrei, rromi, slavi etc.). Acest lucru a făcut ca majoritatea cetățenilor români să fi avut de suferit prin pierderea unei rude, a unui prieten sau a unei cunoștințe.

Din păcate, aceste crime au fost posibile din lipsa unei conștiințe colective și a unei opoziții puternice din partea întregii societăți.

Mai mult chiar, o parte a societății a fost de acord și a susținut aceste crime, indiferent dacă vorbim de cetățeni aparținând Germaniei, Austriei, Ungariei sau altor state din Europa de Est.

După terminarea războiului, omenirea a crezut că astfel de crime nu vor mai putea fi posibile, însă istoria ne-a contrazis, încă odată, făcându-ne să asistăm la noi epurări și asasinate colective pe criterii etnice.

În consecință, Partidul Patrioților apreciază că această zi este un bun prilej pentru a ne ridica și de a lua atitudine față de orice astfel de crime și de a condamna acțiunile care se petrec și în prezent, inclusiv în apropierea noastră (Ucraina), dar îi în alte zone ale globului. Ca urmare, formațiunea politică a patrioților din România consideră că „Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului” este cel mai bun moment pentru a ne uni vocile si a trezi conștiința tuturor cetățenilor lumii în vederea împiedicării apariției unor noi astfel de episoade în viitor, dar și de a ne aduce aminte de martirii uciși de-a lungul istoriei omenirii pentru simpla vină de a aparține unei minorități.

 

Partidul Patrioților
Iulian Surugiu – președinte
Ștefan Birică – prim-vicepreședinte